Köttfärspaj


Något som är väldigt smidigt att göra och lätt blir till matlådor för resten av veckan är olika sorters pajer. Förra veckan gjorde vi en köttfärspaj. Eftersom Joel gjorde färsröran kan jag inte säga exakta mått på ingredienserna.

Pajdeg:
1,5 dl vetemjöl + 1,5 dl grahamsmjöl
125 g smör eller margarin
2-3 msk kallt vatten

Mixa allt i matberedare eller för hand i bunke. Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och låt stå kallt under tiden du gör pajfyllningen.

Fyllning:
Köttfärs
tomatpuré
soya
worchester shiresås
chilipulver
paprikapulver
buljongtärning

Fräs upp färsen och blanda i resten av ingredienserna. Lägg allt i pajskalet som är förgräddat ca 5 min innan.

Äggstanning:
3 ägg
2-3 dl mjölk
salt och peppar

Blanda ihop äggstanningen och häll över färsröran. In i ugnen 220 grader ca 20-30 min eller tills färgen är fin och stanningen stannat.







Kommentarer
Postat av: stina

Dom va helt underbara! Vi kanske kan ta en runda i spåret igen eller kanske en kaffe på stan nästa vecka? Vad tycks? Pajen ser supergod ut. Vi hörs! :)

2010-05-05 @ 23:01:55
URL: http://stiinajohansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0