Smördegshus fyllda med svamp och kammusslor

Igår komponerade Joel ihop en alldeles egen förrätt. Spänningen var olidlig men resultatet blev över förväntan!

Till 4 pers:
2 smördegsplattor
1 ägg
250 g champinjoner eller annan svamp
1 vitlöksklyfta
smör
1 dl grädde
1 msk soja
salt, peppar
12 kammusslor
ca 1 tsk sesamolja

Gör så här:
Dela smördegsplattorna på mitten och lägg på en ugnsplåt, se bilden nedan.

Pensla plattorna med vispat ägg. Grädda sedan smördegsplattorna i mitten av ugnen på 200 grader ca 20 min tills färgen är gyllenbrun. Resultatet blir att plattorna lyfter sig och taket kan skäras av, se bilden nedan.
När plattorna står i ugnen kan fyllningen tillredas. Fräs den skivade svampen så all vätska försvinner. Tillsätt lite smör och vitlök. Fräs någon minut. Tillsätt sedan grädde och soja, låt sjuda ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Pensla kammusslorna med sesamolja och fräs till dom i pannan, bara någon minut.

När taket är avskuret kan fyllningen fördelas i "smördegshuset". Lägg kammusslorna ovanpå fyllningen. Lägg taket överst. Servera!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0