Kycklingspett med syrlig jordnötssås

I vår familj äts det en hel del kyckling. Jag tror att många kan säga det samma och särskilt nu har det varit en hel del bra erbjudanden på kycklingfilé, ingen är gladare än jag! Igår lagade vi kycklingspett till middag. Enkelt som tusan och lite varierande gentemot den vanliga filén i ugn.

2 pers + matlåda (alltid obligatoriskt)

2 kycklingfiléer
Ca 6-7 grillspett i trä

Marinad: måtten kan höftas lite
1 vitlöksklyfta,pressad
2-3 msk Hoisinsås
2 msk soja
1 tsk malen ingefära

Skär filéerna i strimlor som sedan kan träs på spetten.
Lägg kycklingbitarna i marinad (gärna ett par timmar). Vi fick pensla på marinaden innan tillagningen men det blir bättre om de får ligga en stund i marinaden innan man trär på spetten.
Tillaga spetten i ugn 200 grader i ca 15-20 min beroende på storleken på kycklingbitarna.
Servera med ris, sallad och jordnötssås.

Jordnötssås: 4 pers
2 dl kokosmjölk
100 g osaltade jordnötter
1 st lime, pressad saft
2 msk sweet chili
soja
sambal oelek, efter tycke och smak

Mixa jordnötterna fint och lägg i en kastrull med kokosmjölk, pressad lime och sweet chilisås. Koka ihop 2-3 min. Ta av från värmen och smaka av med sambal och soja. Kanske behövs lite mer pressad lime.


Lite senare på kvällen blev det våfflor med espresso till kvällsmyset. Kan det bli bättre en måndagkväll?


Äggvåfflor:
100 g smör eller margarin
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg

Smält fettet och låt det svalna. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet. Rör ner resten av mjölken, äggen och fettet. Pensla laggen med smält fett första omgången. Lägg på 0,75-1 dl smet per våffla. Grädda och sedan är det bara att njuta av dom med vispad grädde och bärsylt.

Vi gjorde bara halva satsen och det blev lagom till 2-3 personer.

Nu bakas det bröd, återkommer med resultat i nästa inlägg!













Kommentarer
Postat av: Anna

wow! Låter fantastiskt Elin! Du är så duktigt. Fortsätt laga mat!

2010-03-23 @ 15:15:35
URL: http://annaelisabethcarlen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0