Kyckling allt-i-1
Min kära vän Ida ville ha recept på olika gratänger och maträtter som går smidigt att göra.
Detta är ett väl beprövat recept hemma hos oss som brukar variera på olika vis. Ingen gratäng dock men smidigt, gott och ger inte mycket disk.
Ingredienser: 2 pers + matlåda
3 st tinade kycklingklubbor
5-7 normalstora potatis
2 stora morötter
2 palsternackor
broccoli, en knippe
att pensla på:
soja
olja
fond (kyckling,kalv?)
honung
mängden får höftas
timjan
grillkrydda
Gör så här:
Lägg kycklingklubborna tillsammans med skalade och skurna bitar av potatis, morot och palternacka i en inoljad ugnsform. Pensa kycklingen med blandningen och krydda timjan över rotfrukterna. Tillaga ca 15 min 220 grader.
Pensla därefter åter kycklingen (ev vända på den), strö lite grillkrydda över för en krispig yta på kycklingen. Blanda runt lite i formen och lägg i broccolin. Tillaga ytterligare 15-20 min tills kycklingen är genomstekt.
Vi serverade kycklingen med en aioli men det går även bra att blanda creme fraiche med lite vitlök och kryddor så får man en kall sås till kycklingen.


Detta är ett väl beprövat recept hemma hos oss som brukar variera på olika vis. Ingen gratäng dock men smidigt, gott och ger inte mycket disk.
Ingredienser: 2 pers + matlåda
3 st tinade kycklingklubbor
5-7 normalstora potatis
2 stora morötter
2 palsternackor
broccoli, en knippe
att pensla på:
soja
olja
fond (kyckling,kalv?)
honung
mängden får höftas
timjan
grillkrydda
Gör så här:
Lägg kycklingklubborna tillsammans med skalade och skurna bitar av potatis, morot och palternacka i en inoljad ugnsform. Pensa kycklingen med blandningen och krydda timjan över rotfrukterna. Tillaga ca 15 min 220 grader.
Pensla därefter åter kycklingen (ev vända på den), strö lite grillkrydda över för en krispig yta på kycklingen. Blanda runt lite i formen och lägg i broccolin. Tillaga ytterligare 15-20 min tills kycklingen är genomstekt.
Vi serverade kycklingen med en aioli men det går även bra att blanda creme fraiche med lite vitlök och kryddor så får man en kall sås till kycklingen.


Kommentarer
Postat av: Ida
Tusen tack Elin! å du, hur var det nu, hette det klubba eller inte?! Glad påsk!
Postat av: Elin
Klubba! haha annars är det bara kycklingben. Man kan nog använda vilket som, men om man tar kycklingben får man ta några fler! Glad påsk du med!
Trackback