En efterlängtad daimcheesecake



Om man är trött på tårtor till dessert vid födelsedagsbjudningar och liknande är detta ett bra alternativ. En frusen cheesecake med massvis med daim kan göras kvällen innan kalaset och tas fram en stund innan det är dags att servera.

Sist vi gjorde daimcheesecake valde vi att servera den med limemarinerade hallon som helt enkelt är frusna hallon som får tina tillsammans med någon tsk socker och rivet limeskal, frächt och gott!
Ett annat alternavit är att fördela passionsfrukt över eller varför inte skivade jordgubbar till sommaren?

Här kommer receptet på frusen Daimcheesecake: Till dig Anna...
1 dl socker
4 äggulor
200 g Philadelphia original
3 Daim dubbel
4 äggvitor
1 tsk socker
3 dl vispgrädde
100 g digestivekex

1. Vispa socker, philadelphiaost och äggulor pösigt.
2. Hacka Daim och blanda ner i smeten.
3. Vispa äggvitorna och 1 tsk socker till hårt skum, vänd ner detta i smeten.
4. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i smeten.
5. Häll smeten i en rund form, gärna med löstagbar botten.
6. Smula digestivekex på toppen (kan uteslutas).
7. Frys i ca 4 timmar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0