Ceasarsallad

En söndag med ett visst inslag av bakfylla brukar innebära alltför onyttig mat. Idag bestämde vi oss för en inte allt för nyttig sallad, men dock en sallad.
En klassisk Ceasarsallad blev det, förutom krutongerna som vi kom på precis när salladen skulle avnjutas.

Vi använde stavmixer när vi gjorde dressingen men det går lika bra med matberedare eller en stark hand med handvisp.
Dressing: lagom till 3-4 personer
2 st sardellfiléer
1 st äggula
1 vitlöksklyfta
1 skvätt citronsaft
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk worchestershiresås
Hacka sardellerna och pressa vitlöken, blanda med resten av ingredienserna.

0,5-1 dl riven parmesanost
I dl olivolja
1 msk mjölk
salt
peppar
Droppa därefter i oljan lite i taget och därefter parmesan och mjölk. Smaka av med salt och peppar.

Salladen kan varieras och vi valde av ekonomiska skäl isbergssallad, annars är romansallad & ruccola mycket gott. Därefter är smaken fri. Vi valde att använda tomat, majs, zucchini och champinjoner i salladen.

Kycklingfiléerna görs bäst i ugnen kryddad med lite peppar och grillkrydda ca 20 min. Stek bacon knaprigt och hacka och strö över. Till sist ringlas dressingen över. Mumma!

Krutonger kan enkelt göras med ett par skivor vitt bröd som skivas i kuber och steks med smör och vitlök i en stekpanna.
Den här portionen räcker till 3-4 personer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0