Medelhavsinspirerade biffar med tzatziki


Gårdagens middag som avnjöts på balkongen för första gången i år, härligt!

Biffar:
500 g blandfärs eller nötfärs
1 riven gul lök
1 pressad vitlök
1 dl mjölk
3-4 msk ströbröd
en halv kruka färsk rosmarin
soltorkade tomater
fetaost
1 ägg
salt (1 tsk) och peppar


Blanda mjölk och ströbröd i en stor skål, låt dra en stund så det stelnar något. Riv löken och blanda i med resten av ingredienserna. Tomaterna och fetaosten ska vara hackade i ganska små bitar för att ej ramla ur biffen under stekningen. Forma till biffar och stek i smör.

Tzatziki:
1/3 gurka
1 vitlöksklyfta
3 dl creme fraiche eller matlagningsyoghurt
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk olivolja
salt och peppar efter behag


Riv gurkan grovt. Lägg den i ett durkslag och salta lite. Låt rinna av en stund och pressa ut vätskan med en sked eller för hand. Viktigt att få ut så mycket vätska som möjligt.
Blanda med pressad vitlök, creme fraiche, vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar.

Vi åt en tomatsallad till detta innehållande tomater, salladslök, fetaost och vitvinsvinäger. Samt ugnsstekta potatischips. Inte så dumt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0