Fiskelycka? Gäddpaté med pressad potatis, gröna ärtor och romsås


Vi fiskar en ibland när vi har ett par lediga dagar tillsammans. Och när vi fiskar får vi faktiskt upp en gädda eller två om vi har fiskelyckan med oss. Dessa gäddor rensar vi och lägger i frysen för att tas upp en dag när vi är extra sugna. Igår ville Joel göra en gäddpaté!
Eftersom Joel vägrar att blogga på min matblogg så får jag blogga åt honom istället.
Här kommer därför Joels recept på Gäddpaté!

ca 400 g rensad gädda (måste vara kall för bindningen av äggvitan)
2 äggvitor + ett helt ägg
3 dl grädde
en nypa cayennepeppar
1 tsk salt
lite peppar
1/5 grönsaksbuljongtärning

några surimisticks eller valfria skaldjur

Gör så här:
Mixa först fisken i matberedare (ej så länge att den blir varm). Sen i med resten av ingredienserna. Häll allt i en smörad avlång form och stoppa ner surimisticks i gäddsmeten i längsgående riktning. Täck formen med aluminiumfolie och ställ i vattenbad, in i ugnen 150 grader ca 1 timme.
Ta ut och låt svalna. Vänd formen upp och ner på ett avlångt fat.

Servera patén som den är med pressad potatis, gröna ärtor och romsås. Eller varför inte som en förrätt med lite sallad och en god sås? Vi har även haft gäddpaté på julbordet. Vad passar dig?




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0