Scampi frästa i vitlök & ingefära

Detta är vår absoluta favoriträtt just för enkelheten och att det bara är så gott med scampi. Det kan bara inte gå fel och det tar inte många minuter att tillreda.
Vanligtvis brukar vi fräsa scampin i smör och vitlök men denna gången rev vi lite färsk ingefära också, och det blev bättre än vi trodde.

2 pers

Tinade okokta scampi efter sug och åtgång
smör
vitlök ca 2 klyftor (efter smak)
riven färsk ingefära ca 1 msk

färsk pasta 1 pkt (vi tog med tomatsmak)

Hetta upp en panna ordentligt. Fräs scampin i smör, pressad vitlök och riven ingefära tills de ej är genomskinliga längre (ca 1 min på varje sida). De får ej fräsa för länge, de blir då lätt sega.
Koka pastan samtidigt enligt anvisningarna på paketet (vanligtvis 4 min).
Häll över räkorna med det smakrika smöret över pastan och rör om. Strö lite flingsalt över och servera med en sallad.
Om man vill variera sig kan man istället fräsa räkorna i sweet chili sås.


Eftersom det var långfredag och vi skulle fira vår nyblivna ledighet kom en flaska Champagne väl på plats innan vi började tillaga middagen. Tack Holger för den presenten! (även om den var menad till Joel :))
Till bubblorna blev det lite ost och kex, vi älskar att njuta av livet!


Glad påsk alla!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0