Knapriga och otroligt nyttiga knäckebröd

Fick detta recept av min kollega Inger. En kvinna med vana i köket minsann :)
Har länge tänkt att jag ska prova på att göra egna knäckebröd och idag blev det av. Det gick väldigt fort och det var superenkelt.

1 dl havregryn
1 dl pumpakärnor
1 dl osaltade solroskärnor
1 dl skalade sesamfrön
1 dl hela linfrön
1 tsk bakpulver
2,5 tsk salt
3,5 dl vetemjöl
2 dl vatten
1,25 dl olivolja


Blanda ihop alla torra ingredienser ordentligt. Tillsätt sedan vattnet och olivoljan. Rör ihop allt. Dela degen i tre delar och kavla ut tunt mellan två bakplåtspapper. Skär knäckebrödet i önskade rutor med tex ett pizzahjul (eller vanlig kniv). In i ugnen ca 15 min på 200 grader.
Innan gräddning.

Färdigt knäckebröd!

Småbitar som blev över...snacks!

Kommentarer
Postat av: Anonym.

Magen blir glad av alla linfrön.

2010-04-09 @ 19:50:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0