Bulgogi-inspirerat med currystekt ananas


Ikväll blev det en koreanskinspirerad rätt som jag hittade i det senaste numret av Buffé. Resultatet var över förväntan med tanke på det lilla som behövde göras.

400 g lövbiff
1 förpackning frysta haricots verts (250 g)
3 dl jasminris
1/2 dl färsk ananas (jag använde ananas på burk)
1/2-1 tsk curry

Marinad
2 vitlöksklyftor
3/4 dl japansk soja
1 msk sesamfrön
1/2-1 tsk sambal oelek
0,5 dl olivolja
nymalen svartpeppar

Gör så här
1. Skär eller klipp lövbiffen i bitar eller strimlor. Halvtina och skär ev bönorna i hälften.
2. Marinad: Skala och finhacka vitlöken. Blanda med soja, sesamfrön, sambal oelek, 1 krm svartpeppar och 1/2 dl olja i en plastpåse eller skål. Lägg ner köttet i marinaden och låt det ligga medan riset kokar eller gärna längre tid. Jag lät köttet marineras under dagen.
3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
4. Skär ananasen i fyra klyftor. Skär bort rotstocken och »skalet« på varje klyfta. Pudra över curryn och stek klyftorna i 1 msk olja ca 1 minut på varje sida. Lägg åt sidan.
5. Hetta upp 1 msk olja i en stek- eller wokpanna. Ta upp köttet från marinaden och stek ca 2 minuter. Tillsätt bönorna, rör om och låt dem puttra med någon minut tillsammans med resten av marinaden. Servera genast med riset, currystekt ananas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0