Ugnsgrillade revben med krämig potatissallad




Att grillade revben är gott är ingen nyhet. Däremot kan min sambo numera lägga till Outstanding Ribs på sin meritlista gällande matlagning!
Dessa revben har befunnit sig i marinad under dagen och ugngrillas med några vändningar i ca 200-220 grader till de ser färdiga ut. Kan tippa på 30-40 min...

Marinad:
olja
Soja
Honung
Färsk riven ingefära
pressad vitlök
sweet chilisås
peppar


Har inga mått gällande marinaden men det är ju ändå det matlagning handlar om, att pröva sig fram!
Lägg revbenen på galler i ugnen med en plåt under som fylls en tredjedel med vatten. Krydda med grillkrydda för att uppnå knaprighet! :)

Potatissalladen var mycket enkel att göra (enklare än att köpa fejk på maxi)  :)

6-8 kokta medelstora potatisar (svala)
en knippe vårlök, hackad
1 skalat och fintärnat äpple
2-3 tsk kapris + lite spad
1 tsk dijonsenap
2 dl cremefraiche (gärna lätt)
italiensk salladskrydda efter behag
salt och vitpeppar


Blanda ihop allt! I en potatissallad är det bara att slänga i det man tror passar, lite efter sin egen smak.

I skrivande stund ska undertecknad snarast börja med glasyren till bakverket som står och svalnar i köket...Snoddas!

Kommentarer
Postat av: Anna

Oh, my God!!!!!!!!!!! Jag älskar revbenspäll. Det där ser ju sannslöst gott ut. Duktiga du!

2010-05-14 @ 22:00:45
URL: http://annalagarintemat.blogg.se/
Postat av: Elin

Ja de gick ner lätt som en plätt kan man säga. :)

2010-05-16 @ 12:46:18
URL: http://elinlagarmat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0