Parmesan och spenatfylld fläskfilé

Fick ett tips av Joels familj att detta receptet från Allt om Mat är värt att testa. Och så gjorde vi det igår!



Hade vår kära vän Sabina på besök så hon fick rycka in i köket också. Måste säga att  receptets resultat var över förväntan med tanke på arbetsinsatsen som gjordes. En perfekt bjudrätt där tillbehören kan varieras.

Till 4 pers:
600 g fläskfilé
100 g bacon
200 g färsk spenat
50 g parmesanost
1 skiva vitt formbröd (dagsgammalt)
1 ägg
1 krm + 1 tsk salt
1 krm + 1 krm nymald peppar
1 msk olivolja
1/2 kruka rosmarin
1/2 kruka salvia

Tillbehör:
Hemmagjord klyftpotatis
tomatsallad innehållande tomat,vårlök,rödlök och vinägrett.
Rödvinssås (recept kommer i ett annat inlägg)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Putsa fläskfilén. Skär ett längsgående snitt i filén och fläk upp den. Tryck ut till en ca 1 cm tjock platta.
2. Fintärna baconet, förstek och låt rinna av på papper. Förväll den rensade spenaten i lättsaltat vatten ca 1 minut. Låt spenaten rinna av och pressa ut så mycket vätska som möjligt.
3. Riv ost och bröd på rivjärn. Blanda ihop bacon, spenat, parmesan, bröd och ägg till en smet. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
4. Bred ut smeten på fläskfilén (se bilden). Rulla ihop och knyt om med hushållssnöre. Bryn rullen runt om i olja och lite färska kryddor i en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
5. Repa örterna och lägg dem i en ugnssäker form. Lägg på köttet. Stek mitt i ugnen till 68 grader innertemperatur, ca 35 min. Skär köttet i bitar och servera med tillbehören.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0