Mixed grill med potatisgratäng och Joels kantarellsås
Lördagen fortsatte i Grillens tema och vi slängde den här gången på lite av varje, på bilden oxfilé.
Potatisgratäng:
Ca 8 skivade potatisar
1 strimlad gul lök
Detta blandas i en form.
Blanda därefter matlagningsgrädde efter behag och stolek på gratängen (ca 3-4 dl) tillsammans med en stor pressad vitlöksklyfta, salt och peppar. Häll detta i formen. Strö riven ost över. In i ugnen ca 220 grader 30-40 min, känn efter med sticka.
Joels kantarellsås är gudomlig och säkert har han såsknepen efter sin far....i alla fall vad han säger till mig. Kantarellerna kommer från smålands skogar och plockades förra hösten. Joel får gästblogga om såsen så småningom för den är återkommande inom våra lägenhetsväggar.
Det härligt gröna på tallriken är förvällda sparris och brytbönor.
Desserten bestod av Chokladfontant med vaniljglass och björnbär-passionsfruktssallad. Kommer i nästa inlägg!
Kommentarer
Trackback