Kyckling a la Thai
God morgon! Inleder dagen med att bjuda på ett recept vi testade förra veckan som är ett perfekt vardagsrecept som går väldigt snabbt att genomföra samt att egna influenser tillåts under matlagningen.
1 gul lök
2-3 kycklingfiléer
2 paprikor i olika färger
1-2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 burk kokosmjölk
1/2 tsk salt
1-2 tsk sambal oelek
2 msk ostronsås
skal samt lite saft av en lime
Gör så här:
Dela kycklingen i strimlor. Woka i olja. Tärna lök och paprikor, släng i woken och pressa vitlök över. Tillsätt kokosmjölk, salt sambal oelek och ostronsås. Låt puttra 5 min. Tillsätt det rivna limeskalet med lite av saften.
Servera med Jasminris eller nudlar som vi gjorde. Kanske lite mango chutney?
1 gul lök
2-3 kycklingfiléer
2 paprikor i olika färger
1-2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 burk kokosmjölk
1/2 tsk salt
1-2 tsk sambal oelek
2 msk ostronsås
skal samt lite saft av en lime
Gör så här:
Dela kycklingen i strimlor. Woka i olja. Tärna lök och paprikor, släng i woken och pressa vitlök över. Tillsätt kokosmjölk, salt sambal oelek och ostronsås. Låt puttra 5 min. Tillsätt det rivna limeskalet med lite av saften.
Servera med Jasminris eller nudlar som vi gjorde. Kanske lite mango chutney?
Kommentarer
Trackback