Chokladfondant med björnbär-passionsfruktsallad och vaniljglass
Om Joel är bra på såser så är min specialitet desserter och bakverk. Och choklad älskar väll alla? Den här desserten är perfekt! Det går fort och smidigt och den är inte förskräckligt söt.
Fondant:
75 g smör
100 g mörk choklad 70 %
2 ägg
4 msk strösocker
Björnbär eller jordgubbar
2 st passionsfrukter
(1 msk strösocker)
Vaniljglass av god kvalitet
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj fyra ugnssäkra formar eller stora muffinsformar med smält smör eller flytande margarin.
2. Lägg smöret i en kastrull och bryt i chokladen. Smält på svag värme under omrörning.
3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda i chokladblandningen. Häll smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. De ska se ut som om de är nästan färdiga, pass på. Det går fort! Den ska vara rinnig och kladdig i mitten...
4. Medan bakelserna är i ugnen gör du salladen genom att skölja, snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en skål och strö ev över sockret. Skeda i passionsfrukten och rör om. Låt bakelserna svalna något före servering.
Kommentarer
Trackback