Långa bullar på Bengt
Så här i VM-tider bakas det "Långa bullar på Bengt" hemma hos familjen Berntsson/Torstensson. Egentligen heter dessa bullar "grötbullar" men hur skoj låter det?
Hur som helst var dessa bullar jättegoda och luftiga. Passar väldigt bra på en buffé kan jag tänka mig likaväl som till frukost :)
3 dl havregryn
5 dl vatten
1 tsk salt
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl sirap
Vetemjöl (gick åt nästan 2 L)
Koka havregryn, vatten och salt till gröt. Tag kastrullen av plattan och rör ner smöret så att det smälter. Tillsätt mjölk och sirap, låt svalna tills fingervarmt. Smula i jästen och blanda väl. Arbeta in mjöl till en lagom, ej för fast, deg. Låt jäsa 45 minuter. Forma runda bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper - jäs till dubbel storlek. Grädda i 225 grader ca 10 minuter.
Kommentarer
Trackback