Banankaka
Brukar ofta göra en banankaka när jag har två bananer till övers som inte är riktigt så man vill äta dom.
25 g margarin
2 ägg
1,5 dl socker
saft från en halv nypressad citron
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 bananer
0,5 dl mjölk
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.
Blanda i mjöl blandat med bakpulver. Mosa bananerna och blanda med mjölk och citronsaft. Blanda ihop allt till en smet och häll i en smord och ströad form med löstagbara kanter. Grädda i 175 grader ca 35 min.
Kommentarer
Postat av: Ida
Gottgott! bästa kakan, en gång skickade mamma upp en halv kaka upp till Östersund! jag avnjöt den med morgonkaffet!
Postat av: Elin
Skojar du? Vilken omtänksam Mamma! Undrar om de på posten tyckte det doftade hembakat den dagen? :)
Trackback