Knapriga och otroligt nyttiga knäckebröd
Fick detta recept av min kollega Inger. En kvinna med vana i köket minsann :)
Har länge tänkt att jag ska prova på att göra egna knäckebröd och idag blev det av. Det gick väldigt fort och det var superenkelt.
1 dl havregryn
1 dl pumpakärnor
1 dl osaltade solroskärnor
1 dl skalade sesamfrön
1 dl hela linfrön
1 tsk bakpulver
2,5 tsk salt
3,5 dl vetemjöl
2 dl vatten
1,25 dl olivolja
Blanda ihop alla torra ingredienser ordentligt. Tillsätt sedan vattnet och olivoljan. Rör ihop allt. Dela degen i tre delar och kavla ut tunt mellan två bakplåtspapper. Skär knäckebrödet i önskade rutor med tex ett pizzahjul (eller vanlig kniv). In i ugnen ca 15 min på 200 grader.
Innan gräddning.
Färdigt knäckebröd!
Småbitar som blev över...snacks!
Har länge tänkt att jag ska prova på att göra egna knäckebröd och idag blev det av. Det gick väldigt fort och det var superenkelt.
1 dl havregryn
1 dl pumpakärnor
1 dl osaltade solroskärnor
1 dl skalade sesamfrön
1 dl hela linfrön
1 tsk bakpulver
2,5 tsk salt
3,5 dl vetemjöl
2 dl vatten
1,25 dl olivolja
Blanda ihop alla torra ingredienser ordentligt. Tillsätt sedan vattnet och olivoljan. Rör ihop allt. Dela degen i tre delar och kavla ut tunt mellan två bakplåtspapper. Skär knäckebrödet i önskade rutor med tex ett pizzahjul (eller vanlig kniv). In i ugnen ca 15 min på 200 grader.
Innan gräddning.
Färdigt knäckebröd!
Småbitar som blev över...snacks!
Kommentarer
Postat av: Anonym.
Magen blir glad av alla linfrön.
Trackback